Biljana Tepavac

Mijn naam is Biljana Tepavac. Ik ben geboren in Kroatië en sinds 1993 woon ik in Nederland. In juli 2000 heb ik mijn diploma tot fysiotherapeut aan de Hogeschool van Breda behaald waar ik me vooral verdiept heb in de bekkenbodem problematiek.

 

Naast mijn brede ervaring in de fysiotherapie heb ik de afgelopen jaren ook veel ervaring opgedaan als oedeem-fysiotherapeute volgens de Vodder-methodiek waardoor ik geboeid raakte door de problematiek van patiënten met kanker (oncologie). Dit was de aanleiding voor mij om de Master-opleiding voor oncologiefysiotherapie te volgen en die heb ik met goed gevolg in 2014 afgerond. 

 

Sinds 2008 ben ik, in samenwerking met Fysiotek, begonnen met het aanmeten van therapeutische elastische kousen. Door naar bijeenkomsten en cursussen te gaan blijf ik up-to-date en blijf ik mijzelf ontwikkelen. 

 

Mijn interesse ligt het meest bij de oncologie en oedeemfysiotherapie.

Mijn overige specialisaties zijn bindweefselmassage, medische fitness, medische training therapie, Lymph taping en Fascia behandeling. Daarnaast ben ik lid van NVFL en MLD ad Modum Vodder.

Cees de Ruiter

Mijn naam is Cees de Ruiter. Ik ben geboren en getogen in Arnemuiden. In 2005 heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de opleiding Thim van der Laan in Nieuwegein. In 2010 heb ik de Master-opleiding manuele therapie behaald aan de Transfergroep Rotterdam. In 2022 ben ik toegetreden tot het Schouder Netwerk Zeeland. 

  

Veel werkervaring heb ik opgedaan in particuliere praktijken. Dat wil zeggen dat ik allerlei uiteenlopende klachten, die je kunt verwachten bij een fysiotherapeut, heb behandeld. Door mijn specialisatie heb ik bovendien veel ervaring opgedaan met mensen met rug- en nekklachten.

 

 

Wat vind ik leuk aan het beroep fysiotherapie? Het geeft me de mogelijkheid om in contact te komen met mensen met verschillende achtergronden. Mensen die je normaal gesproken niet zomaar zou ontmoeten, laat staan zou spreken en leren kennen. Ik heb interesse in biologie en als je dan geleerd wordt hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt en hoe het werkt, vind ik dat een wonder op zich. Zelf kwam ik in contact met dit beroep toen ik meerdere malen hamstrings- en knieblessures opgelopen had als voetballer. Dat gaf mij de doorslag om dit beroep te leren, want mensen helpen opknappen dat wil toch iedereen? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


René Abeling

 

 

 

 

 

Na eerst een studie te zijn begonnen in de techniek, realiseerde ik mij dat ik veel liever met mensen werk.

Samen met de patiënt naar de best passende behandeling zoeken is de leukste uitdaging van ons vak!

Ik heb ervoor gekozen om mijn kennis zowel te verbreden als te verdiepen. Naast de algemene klachten van het bewegingsapparaat behandel ik ook graag mensen met kaakklachten. De verdieping heb ik gevonden in het behandelen van Scoliose. Dit is een heel lastig te beïnvloeden klachtenbeeld. Middels de extra opleidingen die ik heb gedaan, kan ik een optimale behandeling bieden die bewezen effectief is.

Als kinderfysiotherapeut is het leuk om alle leeftijden; van zuigeling tot puber, te mogen en kunnen behandelen, ieder met zijn eigen benaderingswijze.

Opleiding

Rachel Abeling-Schalkwijk

 

 

 

 

 

 

Mijn interesse in fysiotherapie is ontstaan toen ik als tiener een documentaire zag over kinderen met een spierziekte. Op dat moment wist ik wat ik wilde gaan doen: mensen, en in het bijzonder kinderen, helpen die moeite hebben met bewegen.

Als kinderfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van klachten bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-18 jaar. Het kan om heel verschillende hulpvragen gaan en juist die diversiteit vind ik heel uitdagend. Ik vind niks leuker dan in kaart brengen wat een kind al kan en op welk gebied ik hem of haar juist nog kan ondersteunen of uitdagen. Ieder kind is anders en daarom bekijk ik ook voor elk kind dat bij mij in behandeling komt, hoe ik hem of haar spelenderwijs vaardigheden kan aanleren of stimuleren om het nog beter te doen.

Naast kinderen behandel ik ook graag volwassenen van alle leeftijden met diverse klachten. Mezelf verdiepen in de klacht, het geven van adviezen en het uitstippelen en waar nodig aanpassen van een behandelplan vind ik erg leuk om te doen. Juist omdat niet bij elke persoon dezelfde aanpak en dezelfde oefening werkt, blijft het werk als fysiotherapeut erg boeiend en interessant. 

De afgelopen jaren heb ik mij middels cursussen in diverse gebieden van de kinderfysiotherapie verder gespecialiseerd zoals: voorkeurshoudingen/asymmetrie bij zuigelingen, kinderen met schrijfproblemen en functionele klachten. Ook op het gebied van algemene fysiotherapie blijf ik me bijscholen om de volwassenen op de best passende manier te kunnen behandelen.

Opleiding