Diensten

Fysiotherapie Tendens levert onderstaande diensten.

Klik op Lees meer .... onderaan de tekst voor meer informatie of kies direct in de navigatiebalk een dienst.Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedisch beroep. Dat wil zeggen een ondersteuning van een medisch beroep, zoals een huisarts of specialist. Fysiotherapie houdt zich bezig met de behandeling van klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel het bewegingsapparaat genoemd.

Lees meer .......


Oedeemtherapie

Naast mijn brede ervaring in de fysiotherapie heb ik de afgelopen jaren ook veel ervaring opgedaan als oedeemfysiotherapeute volgens de Vodder-methodiek waardoor ik geboeid raakte door de problematiek van patiënten met kanker (oncologie).

Lees meer .......Oncologische therapie

Van mensen met kanker wordt een groot aanpassingsvermogen gevraagd. Kanker en de daarop aansluitende behandelingen kunnen voor veel bijwerkingen en achteruitgang zorgen zowel fysiek als psychisch. U wordt geleefd en de impact van deze periode is groot. De oncologie therapeut helpt u om de kwaliteit van leven te hervinden en te verhogen.

 Lees meer .......


Klassieke massage

Er zijn kwalen waarmee u niet meteen naar de dokter loopt, zoals bijvoorbeeld; een stijf vermoeid gevoel in de nek, rug of schouders.

De klassieke massage is een van de meest gebruikte massagevormen en wordt gezien als een medische handeling.

Lees meer .....Therapeutisch Elastische Kousen

Indien bij u Therapeutisch Elastische Kousen als hulpmiddel zijn geïndiceerd zal ik er voor zorgen dat u een therapeutische elastische kous verstrekt krijgt die aansluit bij uw therapie doelstellingen. Aantrekgemak en draagcomfort van het hulpmiddel zullen passen bij uw profiel van waarmee optimale therapie(trouw) zal worden gewaarborgd. 

Lees meer .....


Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodemtherapie behandeld klachten die het gevolg zijn van functiestoornissen van de bekkenbodem zoals incontinentie, obstipatie, verzakkingen en pijn. In vele gevallen zijn de klachten terug te voeren op het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. De bekkenbodem heeft drie functies: sluiten, openen en dragen (van de buikorganen). 

Lees meer .....Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een reflexzonebehandeling.

De mechanische prikkel ervan in het onderhuidse bindweefsel beïnvloedt de neurogene wisselwerking tussen de inwendige organen en de weefsels van het lichaamsoppervlak.

Hier wordt het onderhuidse bindweefsel  weer los gemaakt en zo worden de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten beïnvloedt. 

Lees meer .....


Medisch tapen

Medisch tapen, ook wel Kinesiotaping genoemd, is het toepassen van kinesiotape, een bepaald soort elastische tape. Het is een methode om spieren te omzwachtelen (te tapen).

De methode, die oorspronkelijk in Japan in de jaren zeventig is ontwikkeld, kan bij problemen met betrekking tot de bewegingsfysiologie worden toegepast.

Lees meer .....Mobiliseren á la Mulligan

Mobilisatie techniek volgens het  Mulligan Concept is een combinatie van een passieve correctie en een actieve fysiologische beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Lees meer .....


Oefentherapie

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen is minimaal vijf keer per week matig intensief bewegen.

Aan die norm voldoet slechts 60% van de bevolking.

Ik kan u op weg helpen om aan deze norm(NNGB) te voldoen door verantwoord te trainen, maar ook door het geven van adviezen over bewegen en fysieke belasting in het dagelijks leven.

Lees meer .....